Oplevelser på Sri Lanka

Som jeg tidligere har beskrevet, så er min far og jeg ikke de store kulturelle strandløver. Så vi har planlagt vores ferie efter hvor vi kunne opleve lækker natur og et rigt dyreliv, om end der dog også sneg sig noget kulturelt ind indimellem.
Jeg vil fortælle om de steder der er en køretur og et besøg værd. Nu har vi jo været dernede nogle gange, så vi har set rigtigt meget. Så jeg har inddelt det sådan er jeg starter med de steder der er ”must-see”. Dvs. at har man kun 1 uge eller 10 dages ferie, så kan man fx vælge ud fra ’top 5’ af attraktioner man vil nå at se. Efter megen dialog er vi blevet enige om følgende 5 attraktioner der helt bestemt er et besøg værd:

Nummer et på listen og altså det mest anbefalelsesværdige sted er Minneriya eller Kaudulla Nationalpark som ligger i det centrale Sri Lanka, ikke langt fra Sigiriya. Her vrimler det med vilde elefanter.


At køre rundt i disse parker var surrealistisk og må være lidt ligesom at være på safari i Afrika. Men er man vild med elefanter og dyreliv, så er disse parker bestemt et sted man skal besøge.
Du lejer en jeep inklusiv chauffør og en park ranger, som så transporterer én rundt i parken. Jeg mener vi betalte ca. 250 kr. for den ene tur ind i Minneriya. Det var alle pengene værd og det er den dag i dag, stadigvæk det minde min far husker allerbedst.

Nummer to seværdighed som er et besøg værd, må være en hvalsafari ud for Mirissa, som ligger nede sydpå. Man sejler ca. 20 km ud for kysten hvor der er meget dybt; her holder blåhvalerne til. De kommer her for at spise og kan derfor bedst ses mellem december og marts. Det er jo verdens største dyr og der findes ikke så mange af dem. Så det var virkelig en imponerende oplevelse.

På turen derud så vi også delfiner og efter sigende er der også mulighed for at se kaskelothvaler og spækhuggere. Dog skal man lige være opmærksom på at båden godt kan gynge lidt, så har man let til søsyge skal man nok medbringe nogle søsygetabs.


 
Pinnawala Elefant Børnehjem er vores tredje valg. Dette sted startede i 1975, med 5 forældreløse baby elefanter. Stedet tager også sårede og svækkede elefanter til sig og har pt. omkring 93 elefanter. Flere gange om dagen valfarter elefanterne ned gennem den lille bygade til floden for at bade. Det er virkelig en spektakulær oplevelse hvor man virkelig kommer tæt på en elefant.

Stedet er statsejet, men tjener også penge ved at man kan besøge stedet som turist. De har bl.a. en hanelefant med stødtænder og man kan være heldig at se en babyelefant få mælk. Man kan også støtte stedet ved at købe ting som er lavet af elefanternes efterladenskaber. Jeg har derfor en magnet hængende på mit køleskab, hvis bestanddele har været en tur igennem en elefants fordøjelsessystem.


 

Det fjerde sted på top 5 listen er faktisk et område, nemlig Sri Lankas bjerge. I 1000 meters højde ligger byen Ella som byder på den mest fantastiske natur med høje bjerge, dybe dale og vandfald. Her ligger også broen med de 9 buer og lille Adams peak.

Der er fin mulighed for at komme på vandreture og selve byen byder faktisk på ret mange lækre spisesteder. Vi blev der i 3 dage, da her var så hyggeligt. Højere oppe i bjergene ligger Nuwara Eliya eller Lille England. Her er fyldt med the plantager, parker og engelsk arkitektur.


 
Her er køligt og regnfuldt, så er man lidt træt af heden ved kysterne så er et besøg her et dejligt break. Vi tog desuden toget fra Nuwara Eliya til Ella, hvilket var helt fænomenalt. Den smukkeste togtur i verden. Man kan faktisk tage toget hele vejen ned til Kandy, men det tager 6 timer. Turen vi tog varede kun i et par timer. Men den bød så også på vandfald og den flotteste natur.


 


 
Det sidste sted i top fem er også et område, nemlig Nilaveli strand og Pigeon Island. Nilaveli er helt klart den lækreste strand vi har været på i Sri Lanka og vi boede lige ud for den marine nationalpark, Pigeon Island. Stranden var en lavvandet sandstrand, så den var ideel for min far som ikke kunne svømme.
Ved vores hotel kunne man sejle ud til øen for at snorkle. Jeg havde ikke researchet grundigt nok og fandt først ud af bagefter at man snorkler med hajer! Hvis jeg ser bort fra dette meget skræmmende møde med en kæmpe haj( alle siger at sorttippede revhajer ikke kan blive lige så store som personbiler, men de lyver), så er både Pigeon Island og Nilaveli strand et fantastisk sted med god mulighed for at være strandløver i et par dage.