Før rejsen

Når først beslutningen er taget, så starter planlægningen af turen.
Det første der skal ske er køb af flybilletter. Desværre er der ingen flyselskaber der flyver direkte til Sri Lanka, så der må man bruge de gængse søge maskiner.
Vi valgte at flyve med Emiraterne, da jeg er ret bange for at flyve. De er kåret som et af verdens sikreste flyselskaber og de har kun nye flyvemaskiner.

Fra Danmark flyver du med den store Airbus, hvor sæderne er super komfortable og underholdningssystemet er vildt lækkert. Vi valgte at lave et stopover i Dubai, da min far ikke bryder sig om at sidde i et fly alt for lang tid af gangen. Så vi havde 2 overnatninger i Dubai på vej derned og på vej hjem.

Der er flere daglige afgange fra Dubai til Sri Lanka, så det er bare med at vælge en. Vi betalte T/R 5.300 kr. pr. person sidst vi var afsted. Så det kan i hvert fald godt anbefales. Turen til Dubai tager ca. 6,5 timer og herfra er der kun en 4-timers flyvetur til Sri Lanka.

Det næste vi gjorde var at finde ud af hvor vi havde tænkt os at bo de første dage på Sri Lanka. Vi valgte et airbnb sted, hvor vi nu har boet nogle gange. Billigt, vildt god mad og i et roligt område. Se eventuelt hvilke steder vi anbefaler under ’Overnatning’. Når den første overnatning og flybilletterne er i hus, så skal i have bestilt et Visum. Det gør man ved at gå ind på hjemmesiden: www.eta.gov.lk Så kommer du ind på deres forside, som der sådan her ud:

Der kommer et pop-up vindue hvor i bare trykker OK → Vælg English → Tryk på Apply → Læs betingelse og tryk på Agree → Vælg Tourist Visum(det gælder i 30 dage) → Vælg Apply for an individual → Udfyld alle felter(Alt står i dit pas) → Der er fine spørgsmålstegn man kan køre musen henover, som forklarer hvad der skal stå de forskellige steder → På de sidste 3 spørgsmål skal du taste ’NO’ og så ellers bare ’Confirm’. Visummet koster 233,38 kr. pr. person da vi sidst bestilte her i 2018. Der kommer 2 mails fra dem; den første er kvittering og den anden er visummet. Det er gyldigt i 6 mdr. så det kan godt bestilles noget tid før.
 
Næste skridt er vaccinationer. Ved ophold på mellem 1-4 uger på Sri Lanka, anbefaler Statens Serum Institut at man har fået følgende vaccinationer: Stivkrampe, Difteri, Hepatitis A og Tyfus. Men tjek eventuelt med egen læge, da det jo kan ændres.
 
Så kommer vi til det jeg elsker allermest når jeg planlægger en ferie: Hvad skal vi se? Hvad skal vi opleve undervejs? Vi søgte inspiration forskellige steder; brugte mange timer på at surfe rundt på internettet. Købte bøger; bl.a. Footprint Handbook om Sri Lanka(er på engelsk) og i år kunne vi så købe Turen går til Sri Lanka. Dog synes jeg bogen var ret mangelfuld, så det var desværre spild af penge. Det vigtigste er at finde ud af hvilken ferie man ønsker. Min far og jeg er ikke de store strandløver, så natur og dyreliv er det vi foretrækker. Så det har jeg selvfølgelig planlagt efter. Her har Roshan været en stor hjælp, da han foreslog en masse afstikkere som ikke stod beskrevet nogen steder. En anden ting som er vigtigt i planlægningen, er hvor lang en ferie man har. Da vi var afsted i februar/marts var vi afsted i 3 uger. Sri Lanka er godt nok kun halvanden gang større end Danmark, men afstandene føles MEGET store. Dårlige veje, små veje og en masse trafik besværliggør altså rejsetiden en del. For eksempel tager det 7 timer at køre fra Nuwara Eliya i Højlandet til Negombo. Der er backpackere som vælger at bruge offentlig transport såsom toge og busser, men det forlænger rejsetiden voldsomt. Så med mindre man har flere måneders ferie ville jeg booke en privat chauffør til al kørsel på Sri Lanka. Det er både hurtigere og mere sikkert. Under ’Oplevelse’ fortæller jeg om de steder min far og jeg besøgte.
Skriv endelig til mig, hvis i vil høre nærmere om hvor lang rejsetid de forskellige steder indebærer. Det ville være træls kun at have 1 uge i paradis, hvor det eneste man oplever er indersiden af en bil!

Vi brugte Roshan rigtigt meget i forbindelse med planlægningen af ferien. Han kom med gode råd til i hvilken rækkefølge det var bedst at besøge seværdighederne. Hvilke byer der var bedst at overnatte i. Hvor lang tid vi skulle sidde i en bil for at nå seværdighederne. Hvor der var bedst at overnatte. Hvor der var bedst at spise. Hvor der var bedst at shoppe. Hvor der var bedst at bade osv. Det betyder alverden at have en chauffør og guide der ved disse ting, når man første gang besøger et fremmed land. Endvidere kan han førstehjælp og taler flydende engelsk, så det er jo heller ikke dårligt.