Overnatning på Sri Lanka

Der er utallige muligheder for at overnatte på Sri Lanka og de findes i alle prisklasser og på alle niveauer. De sidste mange gange har vi valgt hoteller i den lidt dyrere afdeling på grund af maden. Sarte danske maver har bare sværere ved at spise stærk srilankansk mad, specielt hvis man er i 70’erne. Så vores nuværende fortrukne måde at bo på, er på Cinnamon hotellerne.

Ligesom i Danmark, har Sri Lanka også deres kæde af hoteller. Dernede hedder den så Cinnamon. Vi har efterhånden boet på en del af dem og satser på at vi får besøgt de resterende til næste år. I får lige en hurtig gennemgang af de Cinnamon hoteller jeg kan anbefale nu:

Cinnamon Wild Yala: Dette hotel ligger i Yala, som er en af mange nationalparker på Sri Lanka. Stedet er fantastisk og man kommer virkelig tæt på dyrelivet. Der ligger en sø ved hotellet hvor både elefanter, aber og leoparder kommer og drikker vand. Forplejningen og hytterne er af høj kvalitet. Der var konstant forskellige dyr der vandrede rundt på resortet, hvilket også var årsagen til at man ikke måtte gå ud om natten uden en vagt. Personalet er servicemindede og er med til at skabe den bedste stemning. Restaurantchefen på hotellet, Naleen Nishanth, sørgede for både madlavningskursus og underholdning imens vi var der. Hvis jeg skulle vælge et hotel, man skulle bo på, så er det det her.

Cinnamon Hikka Tranz: Dette hotel ligger i Hikkaduwa på sydvestkysten og ligger på stranden. Der kom skildpadder op på stranden hele dagen og spiste tang, så far var virkelig i den 7’ende himmel. Vi tilbragte lang tid ved vandet, da stranden var dejlig lavvandet med lækker sandbund. Vores ophold blev også bedre af at køkkenchefen, Senaka, virkelig gjorde sit for at opvarte os med det lækreste mad og hans sjove humør.


Cinnamon Bey Beruwala: Dette resort er gigantisk, med 5 restauranter og flere pools. Det gør desværre også at det hurtigt bliver lidt upersonligt. Dog fejler maden og stedet ingenting. Hotellet ligger på stranden lige ved et koralrev, hvilket var helt fantastisk. Det personlige islæt fandt vi faktisk på stranden, hvor vi fik følgeskab af en såkaldt ”beachboy” ved navn Shawn. Han arrangerede ture og oplevelser imens vi boede der. Så selvom de kan have et dårligt ry, så er der nogle imellem, som godt kan være høflige og rare.


Næste gang vi besøger Sri Lanka er målet at bo på Cinnamon i Habarana, i Kandy og i Bentota. Vi har ofte spist på Cinnamon i Colombo og i Trinco; begge steder er fantastiske og kan varmt anbefales. Men der er mange muligheder for overnatning på Sri Lanka og det afhænger blot af hvad ens pengepung siger. Aller første gang vi var afsted brugte vi AIRbnb rigtig meget, bl.a. til at booke vores første dage i Negombo. Det her var vores yndlingssted. Kimbulapitiya Villa.

Stedet ligger afsides, men vi har jo haft Roshan til at fragte os rundt, så det har ikke haft nogen betydning. Vi kommer her hver gang fordi personalet er de sødeste og maden er fantastisk. Desuden er det vanvittig billigt. Værelserne er spartanske med aircon og badeværelse. Der er swimmingpool og dejlig have. Desuden ligger det forholdsvis tæt på lufthavnen.


Vi har som regel aldrig booket andet end de første par nætter når vi rejser til Sri Lanka. Vi ønsker ikke at stresse over at vi skal nå noget på et bestemt indtjekningstidspunkt. Så undervejs har enten Roshan fundet et sted hvor vi kan overnatte eller også har vi selv via de forskellige søgemaskiner. Her kan jeg anbefale www.agoda.com eller www.booking.com. De små private steder hvor vi har boet under vores ferier, enten via Airbnb eller igennem Roshan, har alle været rene og hyggelige. Så vil man spare penge og kan lide det lidt spartansk, så er det helt klart måden at bo på. Stederne sørger som regel for morgenmad.

Her følger lige en liste af steder hvor vi har boet:

Ocean Wind Beach resort i Kalpitya. Da vi besøgte Kalpitiya, som ligger nord for Negombo, for at se delfiner, boede vi på et spritnyt lille resort tæt på stranden med den bedste restaurant. Det var Roshan som formidlede kontakten dertil og det kan godt anbefales.

Melbourne Tourist rest i Anuradhapura er også et fint og billigt sted. Det lå centralt og ikke langt fra den gamle by. Godt, rent og pænt med aircondition.

White Eagle Hotel i Sigirya er et lille hyggeligt sted med kun 3 værelser. Det var nyt, familieejet og så lækkert. Vi hyggede os gevaldigt med familien som ejede det.

Green Hut Restaurant Homestay ligger med udsigt lige ud til Løveklippen i Sigiriya. Udsigten fra vores balkon var fænomenal. Et fantastisk sted med en kok som laver det lækreste mad. Vi betalte kun 300 kr. for en nat, så vi var ovenud tilfredse. Det er familieejet og det er virkelig flinke og hjælpsomme mennesker.

Anilana Hotel på Nilaveli strand ved Trinco. Vi boede der, da det lå lige ud for Pigeon Island og grundet lavsæson kunne det bookes til meget lav pris. Ifølge Agoda.com skulle hotellet være et 5 stjernet hotel, men det er jeg dog nødt til at påpege, at det var det ikke. Så man skal ikke vælge hotellet hvis man ønsker et sublimt luksusophold. Så ville jeg vælge Cinnamon Blu. Man skal vælge dette hotel for beliggenheden, da bådene over til pigeon Island ligger på stranden lige foran hotellet. Her kan man snorkle med hajer og opleve fine koralrev. Stranden er desuden også fantastisk med lækkert sand og lavt vand.

Kandy City Hotel ligger lige midt i centrum af Kandy og ikke langt fra Temple of the tooth. Vi overnattede her i 2 nætter og sendte Roshan hjem til familien imens vi boede der. Parkeringsmulighederne var nemlig begrænsede og de havde ikke overnatning til Roshan. Det er vigtigt at have i tankerne at de steder man vælger at bo gerne skal have drivers accommodation, så chaufføren har et sted at sove. Roshan kender for det meste til de steder og hoteller som tilbyder dette ellers så ringede vi og spurgte. Kandy City Hotel havde ret små værelser, men der manglede ingenting. De havde en fin restaurant og var meget hjælpsomme.

Ivy Lodge i Ella var et sted Roshan anbefalede. Det var det sødeste lille homestay hvor vi boede i 3 dage, da det var billigt og vildt hyggeligt. Vi fik serveret en overdådig morgenmad hver morgen og værelserne var store og hyggelige. Vi havde en stor balkon hvor vi sad og spillede kort om aftenen. Vi boede tæt på Ella centrum hvor der var de lækreste restauranter med europæiske standarder.

The Hill Club i Nuwara Eliya har vi overnattet på nogle nætter. Det hører til i den lidt dyrere afdeling. Værelserne var som sådan fine med radiator, så vi sov godt. Dog var hotellet meget forældet og fx skulle man have jakkesæt på i restauranten. Alt bar præg af slitage og personalet forstod ikke så godt engelsk. Det har sikkert været et fancy fint hotel i 1800-tallet, men trængte virkelig til en opdatering.

Heritance Tea Factory, også i Nuwara Eliya, kan varmt anbefales. Jeg vil næsten mene at det alene kunne være årsagen til at lægge turen forbi Nuwara Eliya. Selve hotellet er en gammel te fabrik, som så er blevet omdannet til et luksushotel. Det var vitterligt et fantastisk sted. De har en togvogn i haven hvor man kan booke en middag ligesom i det 19århundrede. Det er vitterlig et unikt sted omgivet af te plantager. Personalet var hjælpsomme og fantastisk servicemindede.

Sandaya’s Villa i Unawatuna fandt vi på airbnb. Her boede vi næsten 1 uge første gang vi var afsted. Det er en privat villa, hvor vi havde hele huset for os selv. Ganske charmerende sted, med åben køkken/spiserum og uden loft på badeværelset. Sandayas mor kom med morgenmad til os hver morgen. Det var faktisk et hyggeligt sted.

Centauria Wild i Udawalawa var et fint hotel og lå klos op af Udawalawa Nationalpark. Hotellet havde deres egen lille mini Zoo med bl.a. hulepindsvin.

Boulder Garden ved Sinharaja Rainforest er nok det mest unikke og specielle hotel vi har boet på. Selve hotellet var nærmest hugget ind i de omkringliggende klipper. Indgangen var dækket af lianer og gemt væk imellem store klippesten. Vi havde det lidt som om at vi nu virkelig var i junglen. Det var fantastisk. Det eneste minus var at de ikke havde aircondition, men kun ventilatorer i loftet. Så vi var nødt til at have vinduet til at stå åben og det huede mig ikke pga. de små egern der var overalt. Det var ikke dem jeg var bange for, men de slanger der spiste dem. Det skal dog lige tilføjes at vi ikke så nogen slanger på hotellet imens vi var der.

The Golden Crown i Kandy er et nyt 5 stjernet hotel bygget fornyeligt. Værelserne var store og pæne. Maden var fin og personalet søde. Dog lå det lidt langt væk fra centrum.

Skriv endelig til os hvis i har spørgsmål til stederne eller hvis i ønsker oplysninger om andre steders overnatningsmuligheder.